بررسی خاصیت خار مریم برای کبد چرب و طریقه مصرف خار مریم برای کبد چرب

ایرانیان از دیرباز تاکنون از گیاهان مختلف به عنوان دارو و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌کردند. آن‌ها به صورت تجربی دریافته بودند که برخی از گیاهان از ویژگی‌هایی برخوردار هستند که می‌توانند برای درمان برخی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته و  تاثیر بسیار خوبی داشته باشند. ایرانیان این گیاهان را به شکل‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌دادند. برخی از گیاهان به صورت عصاره، برخی دیگر به صورت خشک شده و به عنوان دمنوش و حالت‌های مختلف دیگر برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شدند.  یکی از گیاهانی که این روزها از خاصیت آن برای درمان کبد چرب صحبت می‌شود،  گیاه خار مریم نام دارد که از گذشته‌های دور به عنوان یک گیاه دارویی توسط ایرانیان مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ادامه این مقاله خاصیت خار مریم برای کبد چرب و طرز تهیه دمنوش خار مریم برای کبد چرب به شما خواهیم گفت. همچنین موارد زیر که مربوط به روغن و عرق خار مریم می‌باشد را بررسی خواهیم کرد.

  • طریقه استفاده خار مریم برای کبد چرب 
  • مقدار مصرف عرق خار مریم برای کبد چرب
  • گل خار مریم برای کبد چرب
  • خواص روغن خار مریم برای کبد چرب
آشنایی با گیاه خار مریم و خواص آن

گیاه خار مریم چیست؟

گیاه خار مریم در بین ایرانیان به ماریتیغال شهرت دارد که بریتانیایی‌ها به آن خار شیری یا خار اسکاتلندی می‌گویند. این گیاه که از راسته گل مینا و تیره کاسنیان است، جزو گیاهان دو لپه‌ای محسوب می‌شود.  این گیاه کاملاً خودرو است و معمولاً هر سال یک بار یا در نهایت دو بار رشد می‌کند. برگ‌های آن دارای رنگ سبز مایل به زرد هستند که در آن‌ها رگه‌های سفید مشاهده می‌شود.  این گیاه معمولاً گل‌هایی به رنگ بنفش یا قرمز دارد.

گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب معمولاً بین ۳۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد و شکل آن تقریباً  مخروطی شکل است. بوته این گیاه معمولاً تا قطر حدود ۱۶۰ سانتیمتر رشد می‌کند. مهم‌ترین قسمت گیاه خار مریم گل آن است که دارای دانه‌های سبز رنگ تیره مایل به سیاه است که در کاسه زرد رنگ آن  قرار گرفته‌اند و معمولاً بین ۴ تا ۱۲ سانتیمتر پهنا دارد.  این گیاه معمولاً در نیمکره شمالی زمین و در بازه زمانی اوایل خرداد تا اواسط شهریور ماه رشد می‌کند. رویش این گیاه در نیمکره جنوبی معمولاً از آذر ماه آغاز شده و تا اوایل بهمن ماه ادامه پیدا می‌کند.

از زیستگاه‌های اصلی گیاه خار مریم می‌توان به سواحل جنوب شرقی انگلستان، ایران، آمریکا، استرالیا و نیوزلند اشاره کرد که به علت خواص دارویی عالی، بسیاری از کشورها مانند اتریش، آلمان، مجارستان، آرژانتین و چین به صورت مصنوعی به کشت این گیاه می‌پردازند.  در ایران نیز در استان‌های گلستان، مازندران، فارس و کهگیلویه و بویراحمد کشت این گیاه از اوایل اسفند تا اواسط فروردین ماه انجام می‌شود تا در مرداد و شهریور برداشت شده و به بازار عرضه شود.

خواص دارویی گیاه خار مریم

گیاه خار شیری یا خار اسکاتلندی سرشار از دانه‌های غنی از مواد آلی است به همین دلیل ارزش دارویی بسیار زیادی دارد. از دانه‌های این گیاه عصاره‌هایی با غلظت بالا به دست می‌آید که می‌توان به اسیدهای چرب مختلف مانند لینولئیک اسید اشاره کرد که از عصاره این گیاه استخراج می‌شود.

خواص درمانی گیاه خار مریم

 مصرف گیاه خار مریم برای کبد چرب بسیار توصیه می‌شود.  این امر به این دلیل است که گیاه از عناصری تشکیل شده است که می‌توانند سلامت اندام‌های مختلف بدن را تضمین کنند. به عنوان مثال ماده سیلیمارین به میزان ۴ تا ۶ درصد در گیاه و به میزان ۶۵ تا ۸۰ درصد در عصاره آن یافت می‌شود. ۲۰ تا ۳۵ درصد باقیمانده به اسیدهای چرب مفید اختصاص دارد. گیاه خار مریم با توجه به عناصر تشکیل دهنده از خواص درمانی زیادی برخوردار است که در ادامه با برخی از این خواص آشنا می‌شویم.

آشنایی با شکل ظاهری گیاه خار مریم

• تقویت سیستم ایمنی بدن

گیاه خار مریم به واسطه عناصر تشکیل دهنده خود می‌تواند تولید گلوتاتیون در بدن را افزایش دهد. گلوتاتیون تولید شده در بدن می‌تواند با مبارزه بر علیه استرس اکسیداتیو، احتمال ابتلا به عفونت و بیماری‌ها را کاهش دهد و به این وسیله سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

معرفی انواع گیاهان طبیعی مفید برای تقویت سیستم ایمنی

• کاهش ریسک ابتلا به سرطان

مصرف گیاه خار مریم تا حد زیادی می‌تواند آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز بدن را تامین کند. در نتیجه رادیکال‌های آزاد کمتری در بدن به وجود می‌آید. کاهش رادیکال‌های آزاد در بدن سیستم ایمنی را بهبود بخشیده و از بدن در برابر ابتلا به سرطان‌های مختلف در اندام‌هایی مانند سینه، پروستات و کبد محافظت می‌کند. 

خواص گیاه قاصدک از نظر طب سنتی و معرفی ویژگی‌های گیاه قاصدک ضد سرطان

• تنظیم قند خون بدن

یکی از بیماری‌های شایع که افراد زیادی با آن درگیر هستند دیابت نام دارد. مصرف گیاه خار مریم با توجه به آنتی اکسیدان‌های فراوانی که برای بدن تامین می‌کند، عملکرد پانکراس را بهبود می‌بخشد. بهبود عملکرد پانکراس به معنی تنظیم ترشح انسولین و کاهش قند خون در بدن است.

آشنایی با ویژگی‌های و خواص درمانی گیاه خار مریم

• بهبود عملکرد مغز

گیاه خار مریم و عناصر تشکیل دهنده آن می‌توانند تا حد زیادی از پیشرفت بیماری‌های مغز و اعصاب مانند پارکینسون، ام اس و آلزایمر جلوگیری کنند. همچنین ریسک ابتلا به سکته مغزی با توجه به اثر مصرف این گیاه بر کاهش کلسترول خون و چربی سوزی به حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. 

خاصیت خار مریم برای کبد چرب

خار مریم برای کبد چرب خوبه؟ مواد و عناصر تشکیل دهنده گیاه خار مریم از خاصیت سم زدایی قابل توجهی برخوردار هستند که برای کبد بسیار مفید است تا حدی که می‌توانند بیماری سیروز کبدی را درمان کنند. گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب از نوع الکلی یا غیر الکلی، هپاتیت و حتی سرطان کبد بسیار مفید است. همچنین مصرف این گیاه می‌تواند التهاب کبد را تا حد زیادی کاهش دهد. به غیر از فواید گیاه خار مریم برای کبد چرب این گیاه می‌تواند از ابتلا به برخی از بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت‌های ویروسی حاد و مزمن، سیروز کبدی، یرقان یا زردی و اختلالات کیسه صفرا پیشگیری کند.

زردچوبه و درمان کبد چرب، معرفی گیاه زردچوبه و خواص آن برای درمان کبد چرب

گل خار مریم برای کبد چرب

در تحقیقات بسیاری خاصیت گل خار مریم برای کبد چرب به اثبات رسیده و سیلیمارین موجود در آن اگر به صورت مرتب با دوز مشخص مصرف شود بسیار تاثیرگذار است.

خواص روغن خار مریم برای کبد چرب

همانطور که گفتیم خار مریم دارای خواص درمانی بسیاری است و از خواص روغن خار مریم برای کبد چرب، کلیه، کیسه صفرا، بهبود دیابت و کاهش وزن استفاده می‌شود. روغن خوراکی خالص خار مریم برای سرخ کردن مناسب نیست و بهتر است به صورت ناشتا یا بر روی سالاد و غذا میل شود.

طریقه استفاده خار مریم برای کبد چرب

طرز مصرف خار مریم برای کبد چرب به 3 صورت می‌باشد. هم می‌توان از آن به عنوان دمنوش استفاده کرد هم از عرق خار مریم و روغن آن استفاده کرد. طریقه مصرف خار مریم برای کبد چرب به صورت دمنوش مناسب‌تر است اما روش‌های دیگر نیز تاثیرگذار هستند. قابل ذکر است هنگام انتخاب نحوه استفاده از خار مریم برای کبد چرب جتما موارد منع و احتیاط را در نظر بگیرید. در ادامه نحوه مصرف خار مریم برای کبد به صورت دمنوش و عرق خار مریم را توصیح خواهیم داد.

طرز تهیه دمنوش خار مریم برای کبد چرب

طرز تهیه دمنوش خار مریم برای کبد چرب بدین صورت است که ابتدا مقداری از گیاه خار مریم را درون یک استکان ریخته و کمی آب خوش به آن اضافه کنید و درب استکان را بزنید و 10 دقیقه زمان دهید تا دم بکشید سپس از صافی عبور دهید.

خرید و تهیه بذر خارمریم با کیفیت

مقدار مصرف عرق خار مریم برای کبد چرب

بهتر است برای اطلاع از مقدار و نحوه مصرف عرق خار مریم برای کبد چرب حتما با یک فرد متخصص مشورت کرده سپس مصرف آن را شروع کنید زیرا مصرف بیش از اندازه آن موجب بروز ناراحتی‌هایی در روده، اسهال، نفخ شکمی و … می‌شود. برای تاثیر این عرق بر بدن، می‌توانیدروزی 3 با یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا مصرف کنید.

سخن آخر

گیاهان دارویی خواص بسیار مفیدی برای بدن دارند و می‌توانند با تامین برخی از عناصر و مواد آلی مورد نیاز بدن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش داده و یا حتی در درمان برخی از بیماری‌ها نقش موثری ایفا کنند. یکی از گیاهان دارویی که از خواص بسیار زیادی برخوردار است خار مریم نام دارد.  با توجه به اینکه یکی از زیستگاه‌های اصلی این گیاه در دنیا، ایران است، به همین دلیل از گذشته‌های دور برای درمان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده است. گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب، پیشگیری از ابتلا به هپاتیت‌های ویروسی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت، بهبود عملکرد مغز، بهبود قوای جنسی، درمان کلیه و کیسه صفرا، لاغری و بهبود عملکرد قلب نقش مهم و تاثیرگذاری را ایفا می‌کند.