چطور فلفل هندی سبب لاغری می‌شود؟ معرفی خواص فلفل هندی تند

معمولاً برای لاغر شدن باید کمتر غذا خورد و گرسنگی زیادی را تحمل کرد اما این طرز فکر اشتباه است. تا کنون طی چند بار رژیم گرفتن تلاش کردید که در برابر غذا خوردن مقاومت کنید اما بعد از چند روز آن را رها کردید؟ کم خوردن تنها راه برای لاغر شدن نیست، مسئله چاقی ریشه در چه خوردن و چگونه خوردن دارد. شما می‌توانید با غذا خوردن هم جلوی اضافه وزن خود را بگیرید. به عنوان مثال فلفل هندی برای لاغری و سلامت قلب بسیار مفید است و در کاهش وزن تأثیر زیاد دارد. با وجود این خواص فلفل هندی تند، افراد زیادی از مزه آتشین آن فرار می‌کنند اما روش‌های متنوعی وجود دارد که خوردن آن را راحت می‌کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با مطالب زیر بیشتر آشنا شویم:

  • خواص فلفل هندی تند
  • تأثیر مصرف فلفل هندی برای لاغری
  • عوارض جانبی فلفل هندی تند
فواید فلفل هندی برای کاهش وزن

خواص فلفل هندی تند

علت اصلی تند بودن فلفل‌ها وجود کپسایسین یا Capsaicin در آن‌هاست که مقدار آن در فلفل هندی تند بیشتر از دیگر انواع ادویه می‌باشد و خواص فوق العاده‌ای به این ادویه بخشیده است. از جمله مهم‌ترین خواص فلفل هندی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش متابولیسم و کاهش وزن

یکی از مهم‌ترین خواص فلفل هندی تند این است که سوخت و ساز بدن را تسریع می‌کند. با سرعت بخشیدن به متابولیسم، ولع مصرف شما را کاهش داده، سرعت چربی سوزی را بهبود می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش وزن شود.

کاهش خطر دیابت نوع 2

فلفل هندی علاوه بر حفظ سلامت قلب، می‌تواند خطر ابتلا به سطح بالای انسولین در خون را که یکی از علائم رایج دیابت نوع 2 است، کاهش دهد. این نوع از خواص فلفل هندی برای کسانی که از چاقی رنج می‌برند مفید است.

بهبود عملکرد سیستم گوارشی

یکی از مهم‌ترین خواص فلفل هندی کمک به سلامت روده و کاهش وزن است. فلفل هندی تند می‌تواند راهی عالی برای درمان زخم معده باشد. فلفل قرمز، به خصوص به صورت پودر، سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات دیگری است که می‌تواند سایر مشکلات گوارشی از جمله ناراحتی معده، زخم معده و گرفتگی عضلات را تسکین دهد.

کدام روغن‌های گیاهی برای سلامت دستگاه گوارش مناسب هستند؟

تأثیر فلفل هندی در لاغری

تسکین دهنده سردرد و میگرن

طبق مطالعه‌ای که در آکادمی عصب شناسی آمریكا در فیلادلفیا انجام شد، 18 بیمار مبتلا به سردرد با كپسایسین داخل بینی تحت درمان قرار گرفتند. در نتیجه، 13 بیمار به طور کامل بهبود یافتند. اکثر بیماران دیگر تا حدودی تسکین یافتند و فقط یک بیمار هیچ تسکینی نداشت. بنابراین از جمله خواص فلفل هندی تند می‌توان به درمان سردرد میگرن اشاره کرد.

مبارزه با عفونت‌های قارچی، سرماخوردگی و آنفولانزا

رنگ قرمز موجود در فلفل هندی نشانگر این است که سرشار از بتاکاروتن یا ویتامین A است. به دلیل وجود ویتامین A، دیگر خواص فلفل هندی تند شامل: حفظ سیستم تنفسی، روده و ادرار سالم، تقویت ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های قارچی می‌شود.

سلامت قلب و عروق

سلامت قلب و عروق یکی از خواص فلفل هندی است:

  • پتاسیم موجود در فلفل هندی همراه با فولات می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. همچنین با شل کردن رگ‌های خونی جریان خون را در بدن بسیار راحت‌تر می‌کند.
  • فلفل‌ها حاوی ریبوفلاوین و نیاسین هستند که در حفظ سطح کلسترول سالم و جلوگیری از بیماری قلبی تأثیر دارند.

عرق بیدمشک برای چی خوبه؟ معرفی ویژگی‌ها و خاصیت عرق بیدمشک که نمی‌دانستید

تقویت دید چشم

ویتامین A موجود در فلفل هندی برای سالم و قوی نگه داشتن بینایی، جلوگیری از شب کوری و تحلیل رفتن چشم شناخته شده است. یک قاشق غذاخوری فلفل هندی در رژیم غذایی، 9 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین می‌کند. با توجه به اینکه در طول روز مدت زمان زیادی را خیره به رایانه و گوشی می‌گذارنیم، این مورد از خواص فلفل هندی تند را جدی بگیرید.

تأثیر مصرف فلفل هندی برای لاغری

فلفل هندی به دلیل اینکه حاوی پیپرین (piperine) است، طبع بسیار گرمی دارد. پیپرین به تسریع روند متابولیسم و سوزاندن سریع کالری کمک می‌کند از این رو مانع از تجمع چربی در بدن می‌شود. از طرفی همانطور که می‌دانید خوردن غذای پر ادویه مانند فلفل، احساس سیری بیشتری در شما ایجاد کند، حتی پس از کم خوردن غذا.

لاغری شکم با فلفل هندی

به گفته کارشناسان و متخصصان تغذیه، مصرف فلفل هندی برای لاغری مفید است و روش‌های متعددی برای گنجاندن این ادویه معجزه آسا در رژیم غذایی پیشنهاد شده است:

برای لاغری اندام چه باید کرد؟ جو دو سر برای لاغری بهترین پیشنهاد است

ترکیب چای، زنجبیل و فلفل هندی برای لاغری:

1 حبه زنجبیل خرد شده را به یک فنجان آب اضافه کنید. آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید، سپس آن را درون یک فنجان صاف کنید. یک کیسه چای سبز را برای چند دقیقه در آن خیس کنید و بعد از افزودن نصف قاشق چای خوری فلفل هندی، آن را خوب هم بزنید سپس بنوشید.

برای لاغری شکم و پهلو قهوه بخورید | چطور قهوه برای لاغری عمل می‌کند؟

جویدن فلفل هندی:

این روش مصرف فلفل هندی برای لاغری، یک مقدار سخت است. اگر با طعم تند این ادویه مشکلی ندارید، می‌توانید 2 یا 3 عدد فلفل هندی را نیز مستقیماً بجوید. این کار را هر روز صبح با معده خالی انجام دهید. البته بعضی افراد که معده حساسی دارند ناشتا میل نکنند.

ترکیب فلفل و عسل یا آبمیوه:

هنگام صبح نوشیدن یک فنجان عسل و فلفل هندی برای لاغری بسیار مؤثر است. 1 قاشق چای خوری عسل و نصف قاشق چای خوری فلفل تازه آسیاب شده را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. خوب هم بزنید و اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود. سپس بنوشید. به همین ترتیب می‌توانید فلفل هندی به صورت پودر شده با آبمیوه مخلوط کنید تا نوشیدن آن برایتان راحت‌تر شود.

عوارض جانبی فلفل هندی برای لاغری

درست مانند هر ادویه دیگر، مصرف زیاد فلفل با عوارض جانبی همراه است:

  • ناراحتی معده
  • تحریک دیواره‌های روده
  • سقط جنین
  • آسیب دیدن نوزاد شیرخوار
  • خطر خونریزی شدید در صورت داشتن جراحی در آینده

بنابراین افرادی که در آینده جراحی دارند، خانم‌های باردار، مادران شیرده، کودکان و کسانی که داروهای فشار خون بالا استفاده می‌کنند، نباید زیاد فلفل بخورند.

عوارض مصرف زیاد فلفل

سخن آخر

از جمله خواص فلفل هندی می‌توان به بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کاهش وزن اشاره کرد. از این رو فلفل هندی برای لاغری مفید است اما این به معنای جایگزین شدن آن با ورزش نیست. مقدار مناسب فلفل را در رژیم غذایی خود قرار دهید و زمانی از روز را به ورزش اختصاص دهید. همچنین مراقب باشید با مصرف زیاد فلفل سیستم بدنی خود را به هم نزنید مخصوصاً اگر باردار هستید یا جراحی خاصی در پیش رو دارید.