بررسی کامل و جامع خواص بادرنجبویه و خواص دمنوش بادرنجبویه و به لیمو

گیاهان خواص و فواید درمانی بسیار زیادی دارند که معمولا در طب سنتی از آن‌ها برای درمان بیماری­های مختلفی استفاده می‌­شود‌. در واقع بیماران داروهای گیاهی و گیاه درمانی را جایگزین داروهای شیمیایی می­‌کنند که هدف از این کار بهبودی با روش بی خطر و مناسب‌تر است زیرا دارو­های شیمیایی عوارض خاص خود را دارند.

گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) در میان گیاهان پرطرفدار جایگاه ویژه‌ای دارد و جزو گیاهانی می‌باشد که استفاده از آن فواید زیادی برای سلامت بدن خواهد داشت و بسیاری از افراد از خواص بادرنجبویه مطلع هستند و از آن برای بهبود امراض بهره می‌برند. در این مقاله قصد داریم که به معرفی گیاه بادرنجبویه بپردازیم و بدانیم بادرنجبویه چیست و با خواص آن بیشتر آشنا شویم .

  • گیاه بادرنجبویه چیست؟
  • خواص دمنوش بادرنجبویه و به لیمو
  • بررسی خواص بادرنجبویه
  • خواص بادرنجبویه برای پوست صورت
    خواص بادرنجبویه برای عفونت زنان
    خواص عرق بادرنجبویه برای لاغری
    خواص بادرنجبویه برای مغز
    خواص بادرنجبویه برای کبد
خواص بادرنجبویه در طب سنتی

گیاه بادرنجبویه چیست؟

در پاسخ به این پرسش که بادرنجبویه چیست باید گفت که گیاه بادرنجبویه یک گیاه شناخته شده می‌­باشد که از راسته نعناسانان است که معمولا در ماه‌های تیر و مرداد رویده می­‌شود و می‌توان از آن استفاده کرد.‌

محل اصلی رویش این گیاه بخش گسترده‌ای از شرق مدیترانه را شامل می­‌شود. گیاه بادرنجبویه شکل ظاهری زیبایی دارد و در کنار ساقه و برگ‌های آن گل‌هایی می­‌روید که بعد از چندین مرحله تغییر رنگ در نهایت به رنگ بنفش دیده می‌­شود. اگر بخواهیم در ارتباط با عطر و بوی این گیاه سخن بگوییم، باید گفت که رایحه این گیاه مانند لیمو است که برای افراد زیادی لذت‌بخش است.‌

از گیاه بادرنجبویه در حوزه‌های مختلفی بهره‌برداری می‌شود که نشان از کاربرد فراوان این گیاه است‌. جالب است بدانید که از بادرنجبویه برای مصارف تزئینی و تولید عسل استفاده می­‌شود و علاوه بر آن استفاده درمانی نیز مشخصه اصلی این گیاه است‌. بادرنجبویه در طب سنتی فواید درمانی زیادی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.‌

در ارتباط با استفاده از گیاهان نکته‌ای وجود دارد که باید همیشه در نظر گرفته شود، مصرف گیاهان دارویی برای همه افراد مناسب نیست و باید دانست که همه گیاهان مانند بادرنجبویه در کنار تمام خواصی که دارند می­‌تواند برای برخی از افراد مضر باشد و باید تحت نظارت یک کارشناس حوزه طب سنتی مورد استفاده قرار­ گیرند.

طریقه مصرف چای بادرنجبویه: یک قاشق غذا خوری در آب جوش مثل دمنوش آماده کنید و در طول روز میل کنید.

بادرنجبویه به انگلیسی

نام فارسی: بادرنجبویه

نام انگلیسی: Lemon balm, balm

نام علمی: Melissa officinalis

خانواده: Lamiaceae

گیاه بادرنجبویه دارای خواص و فواید بسیاری است که می‌توان از آن برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها استفاده کرد.

خواص بادرنجبویه

گیاهان زیادی وجود دارند که در طب سنتی از آن­ها برای درمان بیماری­ها استفاده می­‌کنند‌. خواص بادرنجبویه نیز موجب شده که از این گیاه در حوزه درمان بهره برده شود.

خواص بادرنجبویه در طب سنتی مورد بررسی محققان قرار گرفته است‌، با شناخت خواص این گیاه متوجه می‌شویم که مصرف آن چه فواید و اثرات مفیدی برای سلامت و درمان می‌­تواند داشته باشد‌.

  • یکی از خواص بادرنجبویه در طب سنتی این است که تاثیرات مثبتی بر روی عملکرد درست دستگاه گوارش ایجاد می­‌کند. بیماری‌های مختلفی هستند که به مرور زمان می‌­توانند به دستگاه گوارش آسیب بزنند که مصرف بادرنجبویه تا حد زیادی کمک به درمان آن­ها می­‌کند. بیماری‌هایی که به کمک خواص بادرنجبویه قابل درمان هستند مواردی مانند مشکل نفخ شکم، حالت تهوع، اسید معده و سوء هاضمه هستند.
  • از دیگر خواص بادرنجبویه می‌­توان به تامین آنتی اسیدان در بدن اشاره کرد. در واقع این گیاه به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن افراد تاثیر گذار است که مصرف آن می‌­تواند به بهبود بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری­های قلبی و عروقی و همین طور اختلالات مزمن عصبی مثل آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
  • کمک به کاهش استرس از دیگر خواص بادرنجبویه در طب سنتی است، طبق تحقیقات انجام شده می‌­توان گفت که مصرف مقدار مشخصی از این گیاه بر روی فرآیند کاهش استرس موثر است. استرس از معضلات جامعه امروزی است که می‌­تواند تاثیرات منفی بر روی ذهن و سلامت جسمی افراد داشته باشد.
  • از جمله خواص بادرنجبویه در طب سنتی بهبود کیفیت خواب است، با مصرف این گیاه می­‌توان مشکلات مربوط به خواب را بر طرف کرد که صحت این مطلب طی تحقیقات انجام شده، مشاهده شده است.
  • تاثیر در درمان عفونت ویروسی نیز از دیگر خواص بادرنجبویه است، بنابر برخی تحقیقات انجام شده در این حوزه می‌توان گفت که این گیاه خاصیت ضد ویروسی دارد که در درمان عفونت نیز مورد استفاده قرار می­‌گیرد. در واقع این گیاه می‌تواند تا حدی از رشد ویروس‌ها جلوگیری کند.

کدام روغن‌های گیاهی برای سلامت دستگاه گوارش مناسب هستند؟

در طب سنتی خواص قابل توجهی برای گیاه بادرنجبویه گفته شده که نشان دهنده فواید سرشار این گیاه است.

موارد گفته شده برخی از خواص گیاه بادرنجبویه می‌باشد که یک گیاه مفید و پر خاصیت است. این گیاه می‌­تواند در جهت بهبود و درمان بیماری مختلفی تاثیر گذار باشد که در صورت تمایل پیشنهاد می‌­شود زیر نظر کارشناس آگاه در زمینه طب سنتی به مصرف آن بپردازید.

خواص بادرنجبویه برای پوست صورت

از جمله خواص بادرنجبویه برای پوست صورت نرم کردن پوست و شفاف شدن آن است. این گیاه سبب کهش چین و چروک‌های صورت شده و در بسیاری از محصولات لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

خواص بادرنجبویه برای عفونت زنان

این گیاه داری خاصیت ضدباکتریایی است و برای عفونت‌های قارچی از جمله عفونت قارچی واژن مناسب است. بنابراین یکی از خواص بادرنجبویه برای عفونت زنان، رفع عفونت قارچی است.

خواص بادرنجبویه برای مغز

این گیاه بر روی خلق و خوی تاثیر گذاشته و باعث آرامش و بهبود خلق و خوی می‌شود. از دیگر خواص بادرنجبویه برای مغز، افزایش حافظه و هوشیاری است. همچنین برای سردردهای عصبی، ترس و اضطراب و بی‌خوابی مفید است.

خواص بادرنجبویه برای کبد

خواص بادرنجبویه برای کبد بسیار کمک کننده است. این گیاه باعث کاهش چربی‌های کبد شده و به درمان کبد چرب کمک می‌کند. این گیاه تنظیم کننده چربی، کلسترول و تری گلیسرید است.

خواص عرق بادرنجبویه برای لاغری

از جمله خواص عرق بادرنجبویه برای لاغری این است که از افزایش لایه‌های چربی جلوگیری کرده و سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به تناسب اندام شما کمک می‌کند.

خواص دمنوش بادرنجبویه و به لیمو

خواص دمنوش بادرنجبویه و به لیمو خلق و خوی را تعییر داده و به دفع سودا کمک می‌کند. این دمنوش برای فصل پاییز بسیار مناسب است و توصیه می‌شود در این فصل حتما این دمنوش را مصرف کنید.